אומבריה איטליה -חבל אומבריה - טיול כוכב באומבריה

אטרקציות באומבריה

טיול כוכב באומבריה

אטרקציות באומבריה

טיול כוכב באומבריה

 

אל תתנו ליופי הייחודי של מרכז איטליה בחבל אומבריה וטוסקנה, על שלל הערים המדהימות בהם - פירנצה, סיינה, פרוג'יה אסיזי ועוד ועוד - להשכיח מכם העובדה כי לא רק יפה פה, אלא גם טעים!

המטבח ידוע בפשוטותו, עונתי, חם ולבבי, מציע  בשרים וגבינות מיוחדים ומקומיים, יינות, שמן זית, פטריות כמהין ואספרגוס בר. קיימת פה מסורת של ניצול הכל כולל הכל – הכוונה לכל! חלקיו של בעל חיים. אז אם אתם מרגישים אמיצים, לכו על לשון וחלקי הפנים.

קשה לשמור על כשרות ולהיות צמחוני או טבעוני באיטליה בכלל ובאומבריה וטוסקנה בפרט. בכל זאת זה אפשרי לאור מגוון הפסטות והכבינות שיש פה. ליקטתי עבורכם - לקרניבורים ומי שלא - כמה הצעות ודוגמאות:

פטריות כמהין שחורות או טרטופו Tartufo - פטריית הבר הריחנית הזאת, בעלת ניחוח אדמתי, המעדן הנפלא (והיקר..) של אומבריה. חפשו אותן עם כל דבר- עם פסטה או ממרח על ברוסקטה. פטרייה זו גדלה בטבע בחודשים אוקטובר עד מארס ולכן בתקופה זו הן יהיו הכי טריות למאכל. כדאי להעיר כאן כי פטריות כמהין לבנות יותר ייחודיות לצפון איטליה ולא לאומבריה.

מאכלים נוספים אופייניים:

  • ריבוליטה (Ribollita) - תבשיל סמיך של ירקות מהמטבח הטוסקני

  • פאפא  אל פומודורו  (Pappa al pomodoro) - תבשיל עגבניות ושאריות לחם רצוי מיום קודם (ניצול שאריות אמרנו..)

  • קרוסטיני אלה נורצ'ינה (Crostini alla norcina) - הקרוסטיני נפוץ מאוד באומבריה, טוסט קטן, עם תוספות משתנות כמו עגבניות טריות, כמהין שחור או כבד עוף עם צלפים ולימון.

  • פנצאנאלה ( Panzanella), סלט קייצי בלבד של ירקות מוספג בלחם וחומץ. 

  • פורקטה (Porchetta) – בשר חזיר צעיר ממולא עשבי תיבול- מקובל כארוחת צהריים, מוגש ככריך, או בארוחת ערב כאנטיפסטי. 

  • נרוצ'ינו (Norcino) - כמה סוגי בשר חזיר כולל נקניקי חזיר ופרושוטו, שבושלו בדרך מיוחדת, שמקורה בעיר נורצ'יה Norcia (מקום פועלו של הקדוש בנדיקטוס).

  • מרק עדשים שונות (Zuppa di legumi) -באומבריה מנה חמה קלאסית- יכולה להכיל גם בשר אז כדאי לשאול מראש. המנה מכילה לרוב נקניק חזיר מקומי, גזר ותפוחי אדמה. מוגש גם בטוסקנה, לרוב מתובל ע"י רוזמרין, שום, ובזיליקום.

  • טליאטאלה או פטוצ'יני עם רוטב ראגו (Tagliatelle / fettuccine al ragu) - רוטב בגרסה מיוחדת האופיינית למרכז איטליה, שונה מהמוכר, עם מעט מאוד עגבניות. הרוטב עשוי מתבשיל בקר או חזיר מצומצם ומפורר, המבושל עם גזר, בצל, סלרי, ותבלינים, ולפעמים אף עם כמהין. 

  • ניוקי אינודי (Gnocchi ignudi) – ניוקי העשוי מתרד, ביצים וגבינת ריקוטה ומעט קמח. 

  • דג בורי אדום בנוסח העיר ליבורנו (Triglie alla livornese) - מבושל עם שום, עגבניות, בצל ופטרוזיליה. 

  • להרפתקנים שבינכם  - צלופח צעיר (Cieche alla pisana), מאודה קצרות עם ביצים, מוגש עם פרמזן. במקור המנה מפיזה.

  • צ'ינגיאלה (Cinghiale) - חזיר בר, שניצוד הן באומבריה ובטוסקנה, הוא נאכל לעתים קרובות עם פסטה, מוגש כרוטב.

  • (Bistecca alla fiorentina) ביסטקה - סטייק - בנוסח פלורנטיני. סטייק טי-בון בגריל על אש פתוחה המוסקת בעץ. לא נעשה בשום מקום אחר כמו בפירנצה! ומכאן גם שם המנה. 

  • Pollo alla diavola מנה טוסקנית של עוף, עם עשבי תיבול. 

  • Gallina ubriaca, גלינה אובריאקה. פשוטו כמשמעו "תרנגול שיכור" - וזה מה שזה! פופולרי בסביבות אורבייטו, הסוד של במנה זו היא השרית העוף בהרבה יין משובח מאורבייטו. 

  • Arista  אריסטה. חזיר צלוי עם רוזמרין ושום, מומחיות של פירנצה. 

  • Panpepato פאנפפוטו- עוגת זנגוויל כבדה עם אגוזים, צימוקים, דבש, שוקולד מריר ופירות מסוכרים. מסורת קריסמס, פופולרי ברחבי מרכז איטליה.

  • Castagnaccio  קאסטאנאצ'יאו - עוגה דחוסה עשויה מקמח ערמונים, שניתן למצוא בטוסקנה ובאומבריה. 

  • Fichi Girotti  פיקי ג'ירוטי. העיר  אמליה שבאומבריה, מפורסמת בתאנים שלה מאז ימי קדם. במאה ה -19 אנטוניו ג'ירוטי החל למלא את התאנים בשקדים קלויים, בפירות מסוכרים וקקאו, ולדחוס אותם לצורות גלגל. ממתקים אלה עדיין פופולרי גם כיום.

  • Panforte פאנפורטה. עוד עוגת חג המולד, פופולרית עם פירות מסוכרים וקליפות הדרים. עוגה של העיר סיינה.

שבעתם...?

מוזמנים להצטרף אלי, סיורים

מחכה לכם

ינון

אומבריה - חגיגת קולינריה מקומית

ינון דותן - עם דותן בוותיקן

דברו איתי, אני כאן בשבילכם

arrow&v
  • Instagram
  • Facebook Social Icon

מוזמנים בשמחה לשלוח ווטסאפ/ מייל או התקשרו אלינו (מילי) - טלפון כולל ווטסאפ- 052-5671113 

שעות פעילות: פשוט נסו אותנו, משתדלים להיות זמינים בין 9:00- 22:00 כולל שבת וחג