top of page

פיצה סבטוטה ! פיצה?? עוגה??

 

 

חג הפסחא באיטליה הוא חגיגה של טעמים (כמו כל דבר פה). על פי המסורת הנוצרית, לאחר 40 ימי צום שוברים את הצום בבוקר החג בחגיגה שהיא ארוחה ענקית עם, בין היתר, עוגה מסורתית. באיטליה אין סוג אחד של עוגה מסורתית ובכל חבל ברחבי איטליה שוברים את הצום עם סוג אחר של עוגה. אם אתם ברומא אז חפשו את העוגה 'פיצה סבטוטה'. שהמילה 'פיצה' לא תרתיע אתכם, לא מדובר במעדן מלוח עם תוספות מעל אלא בעוגת קינוח מתוקה, והשם פיצה, ניתן לעוגה הזו בגלל האופן שבו לשים את הבצק. מדובר במעדן פריך שהולך מצוין עם הקפוצ'ינו בצד. תגידו, 'אוקיי, הבנו פיצה, אבל למה סבטוטה?' בתרגום חופשי סבטוטה הכוונה היא 'מוכה'. על מנת להגיע לאווריריות והנפח המושלם עבור הכנת העוגה יש 'להכות' בבצק לפחות כשעה. כך הבצק הופך לאוורירי במיוחד וברגע שנאפה הוא תופח ומתרכך. אל תטרידו עצמכם בהכנה, תתפנקו באחד מבתי הקפה עם פרוסה, או שתקנו אחת שלמה באחת המאפיות ותתענגו עליה בבית.

 

בתיאבון

מוזמנים להצטרף אלי - סיור קולינרי ברומא - לטעום מהמיטב ולשמוע עוד סיפורים מרתקים ועוד הרבה - קולינריה ברומא .

bottom of page