top of page

חמש מסעדות עתיקות (וטובות) ברומא

 

הכינוי של רומא הוא 'העיר הנצחית', באמת, להסתובב בה זה כמו ללכת בתוך מוזיאון פתוח. מכל פינה ניבטים אליך שרידים בני אלפי שנים, המספרים את ההיסטוריה העתיקה והאדירה של העיר הזו. רומא עמוסה בכנסיות עתיקות, בתי כנסת, רחובות צרים ומתפתלים והמון פינות נסתרות מהעין שחדי עין יוכלו למצוא בה יופי ושלווה. כל הטיולים הרגליים האלה בעיר תמיד מעוררי תיאבון, במיוחד לקראת ארוחת הצהריים כשאתם מריחים את התבשילים המתבשלים בבתים. ברומא יש לא רק שרידים עתיקים אלה גם מסעדות עתיקות ששרדו עם השנים ומציעות, איך לא, אוכל אותנטי של רומא. הנה רשימה של חמש מהן.

מסעדת פיפרנו - Ristorante Piperno

נתחיל את הרשימה שלנו עם המסעדה העתיקה ביותר. כמה עתיקה? משפחת פיפרנו פתחה את שערי המסעדה בשנת 1860 בגטו היהודי. מעבר לאוכל הרומאי טיפוסי תוכלו למצוא כאן גם את מנת ה'ארטישוק היהודי', “carciofi alla giudia”, המפורסמת. הארטישוק גדל בעיקר על גדות מים ומאחר והגטו היה בעברו מוצף מימי נהר הטברה, הארטישוק גדל שם ללא מפריע והיהודים הכינו ממנו את מנת הדגל הזו.

http://www.ristorantepiperno.it/

למיקום במפת גוגל

ארטישוקק קטן.PNG

לה מטריצ'נה – LA MATRICIANA ANTICA TRATTORIA

בשנת 1870 הגברת אנה דה אנג'ליס עזבה את ביתה שבאמטריצ'ה והגיעה לרומא. היא התמקמה ליד אזור תחנת הרכבת טרמיני והחלה לבשל ולמכור את הפסטה המפורסמת מעיר הולדתה, הבוקטיני אמטריצ'נה, Bucatini Amatriciana. השמועה על המעדן של אנה פרש כנפיים בעיר וכולם הגיעו לטעום ממנו ומכאן, כמו שאומרים, הכל היסטוריה. אנה פתחה מסעדה קטנה בשנת 1880 ממש ליד תיאטרון קוסטנצי הישן, שלימים הפך לתיאטרון האופרה בשנת 1929. מנת פסטה זו מורכבת מחמישה מרכיבים עיקריים הנקראים חמשת ה 'P' שהם – פסטה, פנצ'טה (בייקון), פומודורו (עגבניות), פקורינו (גבינת עזים), ופפרוצ'ינו (פלפל חריף). המסעדה היום מנוהלת על ידי משפחת קרישוטי והם שומרים על המסורת והמבנה עוד משנות ה – 30 של המאה הקודמת. במסעדה מגישים מנות טיפוסיות של רומא עם רשימת יינות שנבחרה בקפידה על ידי הבעלים.

http://www.lamatriciana.it/

למיקום על מפת גוגול

מסעדת CHECCHINO

אי שם לפני מעל למאה שנים, בשנת 1887, הזוג הטרי לורנזו וקלורינדה, שניהלו מרתף יין באחת משכונות העיר ברומא, החליטו להפוך את המקום למסעדה. ואיזה מזל שכך החליטו!. באותה תקופה המקום עבד גם כמעין בית מטבחיים (לא לדאוג היום זה כבר לא...), ואנשים יכלו לשלם באופן חלקי על הארוחה על ידי הבאה של חלקי בשר שונים שהיו להם. למזלם של הזוג בתם פרמיניה היא זו שגילתה את הכישרון במטבח והפכה להיות שם דבר למי שרוצה לאכול טוב ברומא. בנה של פרמיניה, פרנצ'סקו, שיפץ את המסעדה בשנת 1927 ומאז פוקדים את המקום אנשי ממשל והבוהמיה של רומא. אותו פרנצ'סקו החליט לשנות את שם המסעדה כך שתישא את הכינוי שניתן לו בעודו ילד, 

http://www.checchino-dal-1887.com/

למיקום על מפת גוגל

מסעדת פפונה RISTORANTE PEPPONE

 

הבעלים כותבים על המסעדה שהיא נמצאת 'בלב החיים הטובים החל משנת 1890'. ג'וזפה טוצי, הידוע בכינוי 'פפונה', הגיע לרומא בשנת 1890 מאברוצו. לג'וזפה היה חלום לפתוח מסעדה ברחוב שאנו מכירים אותו היום כ VIA VENETO, וכך הוא עשה בעמל רב תוך שהוא מגיש אוכל טעים. עד היום העסק נשאר במשפחה והנכדים של הנכדים של ג'וזפה מנהלים את המסעדה. המסעדה מכבדת את התבשילים האוטנטיים של חבל לאציו (היכן שרומא נמצאת), ושל חבל אברוצו, תוך שהם משתמשים אך ורק בחומרי גלם טריים ועונתיים. מנות הדגל פה הן הפסטות הרומאיות הקרבונרה וה – קאצ'ו ופפה, Carbonara and Cacio e Pepe.

http://www.peppone.it/

למיקום במפת גוגל

 

 

מסעדת אי דואה לדרוני – I FUE LADRONI

נסיים את הרשימה שלנו עם המסעדה הכי צעירה פה, היא נפתחה 'רק' בשנת 1900 ועדיין מגישה מאכלים מן המטבח הרומאי הנהדר. המסעדה ממוקמת באזור העתיק ביותר של העיר הנצחית. במקור המקום היה מעין אכסניה לעוברים ושבים ועם השנים הגיעו השינויים תוך שמירה על הצביון המקורי של המקום. בין השנים 1940-1950 היה גידול של אוכלוסיית העיר ושני יזמים צעירים לקחו בעלות על המקום והחליטו להציע תפריט יותר עדין ואיכותי. כתוצאה מכך המחירים במסעדה עלו בהתאם וזה גרם לתושבי השכונה לכנות, באופן הומוריסטי, את שני היזמים, 'אי דואה לדרי', שזה בתרגום לעברית – 'שני הגנבים', וזה עד היום שם המסעדה. היום המסעדה מנוהלת על ידי הנהלה חדשה במתפעלת אותה משנות ה 80'. נסו פה את הספגטי עם צדפות, Riso al Saltoà, או את ה - Spaghetti ai Moscardini

 

http://www.dueladroni.com/

למיקום על מפת גוגל

ובנוסף הכנו לכם רשימה של מסעדות , בתי קפה, גלידריות ומעדניות. הכל על מפת גוגל, לנוחיותכם:

 

קולינריה ברומא - רשימת מסעודות, פיצריות, בתי קפה, גלידריות, מאפיות ומעדניות נבחרות ברומא  

 

מרוב כל המסעדות פה נהייתי רעב... באים לאכול?

מוזמנים להצטרף אלי  - סיור קולינרי ברומא - לטעום מהמיטב ולשמוע עוד סיפורים מרתקים. בואו בשמחה.  

תחום המסעדנות הוא דבר משנתה תדיר. אם מצאתם שהמסעדה נסגרה/אינה עומדת בקריטריונים או כל דבר אחר אנא ספרו לי מיד על מנת שאבדוק ואעדכן. תודה

bottom of page