סיור קולינרי ברומא - קולינריה ברומא

בוראטה - Burrata

אני עדיין זוכר את הפעם הראשונה שניסיתי את הגבינה השמנתית הזו, כל כך טובה!

בוראטה מגיעה מאזור פוליה באיטליה, אני מבטיח לכם -  שכל מה שמגיע משם הוא פשוט מדהים. ניתן לטעות בקלות ולחשוב שהבוראטה היא מוצרלה די בופאלו. הבלבול נובע כנראה מהעובדה שהבוראטה נוצרה במקור על מנת להשתמש בשאריות הקטנות של מוצרלה די בופאלו שנותרו בכלי הגיבון.

לבוראטה יש שכבה חיצונית דקה כשל המוצרלה, והיא מלאה בחלקה בשמנת טרייה ובחלקה במעין חוטים רכים שנשארו לאחר הכנת המוצרלה. כמו כל גבינה מסוג זה היא הכי טובה כשהיא רעננה.

ניתן לאכול את הבוראטה בדרכים רבות ושונות. אחת הדרכים הטובות מוגשת בטרטוריה Da Teo בדאו טאו. על מצע של פונטארלה, שהוא סוג של עולש קרספי, מעט שמן זית ואנשובי, הונחה כמות נדיבה של בוראטה ומעליה פאנה קאראסאו שהוא מין פיתה דקה ופריכה

 

Trattoria Teo Da -מיקום במפת גוגל  לערב רצוי להזמין מקום מראש.

מוצרלה די בופאלה Mozzarella di Bufala

אחרי שהכרתי  לפני מספר שנים את המוצרלה די בופאלה, מוצרלה רגילה, נראית קצת סתמית (וזה לא שאני סנוב..). האיטלקים מאמינים שאם משהו מגיע ממקור מסויים, אז הוא חייב להמשיך ולהגיע רק משם.. וכך מוצרלה די באפלה, חייבת להגיע מקמפאניה..

הדבר שמפריד בין מוצרלה די בופאלה למוצרלה רגילה הוא מקור החלב. בופאלה הוא השם האיטלקי לבופלו,. בדומה לגבינות טריות אחרות, הגבינה עשירה בתכולת נוזלים, יש לה טעם חמוץ מעט, אבל הדבר הטוב ביותר של המוצרלה הוא שבשל הקרמיות שלה, נוצרת תחושה שהיא  נמסה בפה.

קשה להשוות סלט קפרזה עם מוצרלה רדילה, לכזה עם האלטרנטיבה הטובה יותר, מוצרלה די בופאלה.

שילוב נוסף נהדר של הגבינה הוא ברביולי – פשוט מנצח. תוכלו לנסות במסעדה Pianostrada המקסימה למיקום במפת גוגלPianostrada-

ריקוטה - Ricotta

ריקוטה היא אולי הגבינה המגוונת ביותר מבין המבחר. היא מתאימה לשימוש במאכלים מתוקים וגם מלוחים.

הדבר המעניין בריקוטה הוא שהיא קייימת  כמעט מעולם, ואם לדייק, מאז תקופת הברונזה! שזה בערך האלף השני לפני הספירה. דמיין לעצמך את הרועים שיושבים סביב, מטפטפים דבש על הריקוטה שלהם ומתמוגגים. רועים, מכיוון שהם ככל הנראה הכינו את הגבינה, וגם השתמשו בה מייד. הריקוטה לא מתאימה לשימור , ולכן לא סביר שהופצה לשווקים עירוניים.

אחד הדברים המעניינים במטבח האיטלקי, שהוא לא בזבזני, ההיפך. כמה מהמנות, והמאכלים  הטובים ביותר נוצרו מתוך ניצול שאריות של משהו אחר. ריקוטה היא אחת מהיצירות הללו. זה התחיל באמצעות שאריות של חלב כבשים, פרות, עיזים או מי גבינה של בפלו, ששימשו להכנת גבינות אחרות. פירוש המילה  ריקוטה באיטלקית, פשוטו כמשמעו, בישול מחדש. מישהו היה מספיק מבריק להשתמש במי הגבינה שנותרו  ולייצר  ממנה את הגבינה הנפלאה הזאת.

אחד השימושים החביבים בריקוטה הוא כאשר משתמשים בה בקינוחים. קינוח כזה , מעין עוגת גבינה מיוחדת עם רוטב גרגרי יער, תוכלו למצוא ב Hosteria dei Numeri Primi   למיקום על מפת גוגל

פקורינו - Pecorino

פקורינו  גבינה איטלקית קשה העשויה מחלב איילים.    פירוש המילה האיטלקית pecora הוא צאן .באיטליה מקובל לסיים ארוחה עם מגש גבינות ולעיתים קרובות יותר, מספיק סוג אחד.. גבינת פקורינו - היא הגבינה הנבחרת ברומא. היא  מוגשת בד"כ עם אגסים, אגוזי מלך ומעל טיפטוף של דבש. השימוש הטוב ביותר בגבינה זו הוא במנת הפסטה האהובה  Cacio e pepe, שם הפקורינן היא כוכב המנה! קצ'יו אה פפה, הוא מאכל פסטה נפוץ בכל רומא. אחד המקומות המומלצים  Roma Sparita, מסעדה קטנה בפיאצה קטנה בטרסטוורה. הם מגישים לכם קצ'יו אה פפה מושלם, מוגש בקערה העשויה בעצמה מגבינת פקורינו. קראתם נכון, בתוך קערה של גבינת פקורינו! 

למיקום על מפת גוגל - Roma Sparita

פרמיג'אנו רג'יאנו - Parmigiano Reggiano

רשימת גבינות איטלקיות - ואפילו הכי קצרה.. לא יכולה להיכתב ללא הפרמיג'יאנו  רג'יאנו- הגבינה האיטלקית הכי מפורסמת.

בחלקים שונים של העולם מנסים לשחזר את  גבינת הפרמזן, אך עם זאת, אף גבינה  לא טעימה כמו המקור מאמיליה - רומאניה שבצפון מזרח איטליה. (רק גבינה הנוצרת במחוז זה נקראת פרמיג'אנו, והשם מופיע על החלק החיצוני של גלגל הגבינה). הגבינה  זכתה לכינוי  לכינוי "מלכת הגבינות" ויש לכך סיבה טובה.  משתמשים בכל חלק וחלק מהגבינה הזו, כולל החלק החיצוני הנוקשה (לרוב  במרקים). ניתן להשתמש בה בריזוטו, מגורדת מעל פסטה או פשוט להתענג ולאכול ממנה כמנת פתיחה.

יהיה קשה למצוא משק בית איטלקי ללא גוש  מכובד של פרמיג'אנו במקרר,שכן היא נצרכת בתכיפות גבוהה.

מעדניה מומלצת לרכישה Antica Caciara  למיקום על מפת גוגל

אם אתם ברומא הצטרפו אלי

ל 

ונטעם יחד כמה גבינות נהדרות .

מחכה לכם

ינון

סיור קולינרי ברומא

גבינות

 

גבינה היא סיבה נהדרת לחיות בשבילה. מה דעתכם?

מיושנת? תביא את זה לכאן.

טריה? אף פעם לא מספיק לי.

רכה? מורחים בנדיבות על לחם.

קשה? לאכול ולאכול עוד.

תמיד אהבתי גבינות. אפילו חשבתי שאני יודע משהו על גבינות. ואז עברתי לאיטליה וגיליתי שיש מאות (אולי אלפי) גבינות איטלקיות שמעולם לא שמעתי עליהן.

הנה כאן רק חמש.. גבינות איטלקיות האהובות ביותר, שאתם ממש חייבים לנסות!

דברו איתי, אני כאן בשבילכם

arrow&v
  • Instagram
  • Facebook Social Icon

מוזמנים בשמחה לשלוח ווטסאפ/ מייל או התקשרו אלינו (מילי) - טלפון כולל ווטסאפ- 052-5671113 

שעות פעילות: פשוט נסו אותנו, משתדלים להיות זמינים בין 9:00- 22:00 כולל שבת וחג

ינון דותן - עם דותן בוותיקן